RO | EN
 
foto vin Crama Oprișor CUPOLA SANCTIS SFINȚII MIHAIL ŞI GAVRIL
CUPOLA SANCTIS
SFINȚII MIHAIL ŞI GAVRIL

În ierarhia cerească, primii deasupra îngerilor sunt arhanghelii, şapte la număr, dintre care Mihail şi Gavril s-au dovedit cei mai mari binefăcători ai omenirii. 

Arhanghelul Mihail, al cărui nume înseamnă „Cine este ca Dumnezeu”, este voievodul oştilor cereşti şi purtătorul sabiei de foc; datoria lui este de a păzi Legea lui Dumnezeu. Când Lucifer s-a răzvrătit şi a început căderea îngerilor, strigătul lui Mihail, „Să luăm aminte!”, a fost cel care a oprit-o. Tot el va fi cel care, la sfârşitul timpului, va suna trâmbiţa şi va strânge neamurile la Judecată. 

Arhanghelul Gavril, al cărui nume se poate traduce prin „Omul lui Dumnezeu”, a fost cel care a dus la Cer rugăciunea Fecioarei Maria, cel care a rostit prima oară numele Isus, care i-a dat nume lui Ioan Botezătorul şi care a dezvăluit magilor taina întrupării. Este protectorul mamelor şi pruncilor. Arhangelul Gavril duce rugăciunile fierbinţi spre Cer şi aduce înapoi împlinirea lor.
Sunt sărbătoriţi în ziua închinată Sfinţilor Îngeri şi Arhangheli, în 8 noiembrie.

Sfinții Mihail și Gavril este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn. Structura lui indică faptul că vinul are un bun potențial de evoluție și de învechire.

CULOARE
Rubiniu intens
MIROS
Vișine, prune uscate, ciocolată
GUST
Prietenos, suplu, fără asperități; 14% vol.
ASOCIERI
Porc în caramel
© Ciprian Paleologu